Pārlekt uz galveno saturu

PTF diplomus iegūst 73 jaunie speciālisti un pirmais ārvalstu absolvents

20. jūnijā Pārtikas tehnoloģijas fakultātē (PTF) diplomus ieguva 66 absolventi, bet septiņi akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas “Uzturzinātne” absolventi diplomus saņēma jau jūnija sākumā.

“Vai jūs atceraties savu studiju sākumu – 2013. gada 26. augustā? Tolaik jūs diezgan bikli, tramīgi vērojāt Imatrikulācijas aktu Jelgavas pils pagalmā un kāds jums teica, ka studijas ir kā maratons, kuru jāmāk noskriet, pārdomāti sadalot spēkus. Droši vien jūs neticējāt, bet šodien varam secināt, ka šajos vārdos ir bijis zināms viedums. Salīdzinot jūsu studijas no šī sporta veida pozīcijas, jāsaka, ka jūs ļoti veikli “noskrējāt” analītisko un neorganisko ķīmiju, bet tad nāca organiskā ķīmija, bioķīmija, sensorā vērtēšana, kursa darbi, studiju projekti un bakalaura darbs. Taču visspilgtāk, protams, atmiņā paliek studiju biedri, dzīve dienesta viesnīcā, pašu izlolotie un veidotie pasākumi, Dabaicēni, Vecauce un daudziem no jums arī iegūtā pieredze Erasmus+ studijās un praksēs,” izlaiduma atklāšanā absolventus uzrunāja PTF dekāne, profesore Inga Ciproviča.

Šajā gadā studiju maratonu PTF “noskrēja” 13 maģistra studiju absolventi un 53 pamatstudiju absolventi. Kā pirmie diplomu saņēma akadēmiskās izglītības maģistra studiju programmas “Pārtikas zinātne” absolventi, t. sk. pirmais ārvalstu students Vincent van Andel no Nīderlandes. Savukārt inženierzinātņu bakalauru pārtikas zinātnē saņēma septiņi akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmas “Pārtikas zinātne” absolventi.

Otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmā “Pārtikas produktu tehnoloģija” pārtikas un dzērienu tehnoloģiju inženiera kvalifikāciju ieguva 28 absolventi, t. sk. Alise Rozentāle saņēma diplomu ar izcilību, kas nozīmē, ka vismaz 75% vērtējumu studiju kursos ir ar deviņām un 10 ballēm un studiju laikā nav bijis neviens vērtējums, kas būtu zemāks par septiņām ballēm.

Profesionālajā augstākās izglītības bakalaura studiju programmā “Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība” 18 absolventi ieguva profesionālo bakalauru uzņēmējdarbībā un restorānu un viesnīcu vadītāja kvalifikāciju.

Daudzi no PTF absolventiem studiju laikā ir sasnieguši augstas sekmes studijās un nopelnījuši stipendijas, kā arī 30% no absolventiem izmantoja iespēju studēt apmaiņas programmā vai devās praksē uz ārvalstīm, t. sk. uz Slovēniju, Portugāli, Franciju, Turciju, Horvātiju, Zviedriju, Itāliju, Čehiju, Vāciju un Somiju.

Dekāne I. Ciproviča fakultātes vārdā pateicās absolventiem, kuri studiju laikā ar savu sniegumu kaldināja universitātes sportiskās tradīcijas un slavu, darbojās Studējošo pašpārvaldē un izglītoja jaunāko kursu studentus, kā arī palīdzēja studiju procesa organizēšanā, pildot kursa vecāko pienākumus.

“Gadā ir tikai divas dienas, ar kurām neko nevar iesākt. Viena ir vakardiena un otra – rītdiena. Tādēļ šodien ir īstā diena, lai mīlētu, ticētu un dzīvotu. Man prieks, ka jūsu studiju laikā ir bijušas tikai šodienas. Un lai gan ar šo svinīgo brīdi noslēdzas jūsu gājums pretī iecerētajam, taču ar to jau viss nebeidzas. Ceļš turpinās tāpat kā izglītība, kurai nav punkta, bet beigās ir daudzpunkte. Tāpēc ceļamaizei gribu jums dot divas lietas – saknes un spārnus. Lidojiet!” absolventiem novēlēja PTF dekāne I. Ciproviča.

Foto no izlaiduma: http://ejuz.lv/ekf

Pievienots 21/06/2017