Ķīmijas katedras projekti un pētījuma virzieni
Pētījumu virzieni:
- Lauksaimniecības un pārtikas produktu ķīmiskā sastāva un tā izmaiņu pētījumi.
- Ūdens kvalitātes pētījumi.
- Pārtikas produktu iesaiņojums.
- Pārtikas produktu kvalitātes pētījumi ar šķidruma hromatogrāfiju.
- Koksnes ķīmiskā modificēšana un aizsardzība.
- Alternatīvo degvielu ķīmija.
- Antioksidantīvo īpašību pētīšana pārtikas produktos.
- Medus kvalitātes un tās alternatīvo kvalitātes rādītāju izpēte.
- Pētījumi par netradicionālu alus dzērienu izgatavošanas iespējām.
- Garšaugu gaistošo savienojumu un fenolu ekstrakcija eļļās.
- Selēns pārtikas izejvielās un produktos.
- Sterigmatocistīna saturs graudaugos.
- Latvijā ražoto eļļu kvalitātes pētījumi.